Knokke-Heist

Knokke-Heist is de bekendste badplaats van België en is gelegen aan de grens met Nederland. Knokke-Heist is daarom niet alleen ongekend populair in België zelf maar geniet ook bekendheid ver daarbuiten.

Knokke-Heist heeft een mondaine uitstraling en wordt ook vaak het Monaco van het noorden genoemd door zijn vele mogelijkheden voor jong en oud. Knokke-Heist bezoek je niet: je beleeft het! Flaneren op de 8 km lange zeedijk, een strandbar of beach club bezoeken op het brede zandstrand, kuieren langs de exclusieve Kustlaan, de polders ontdekken langs rustige fiets- en wandelpaden, culinair genieten met uitzicht op zee of verrast worden door een aparte expositie in een van de vele kunstgalerijen die Knokke-Heist rijk is, het kan allemaal.

Knokke-Heist bruist het hele jaar van activiteiten. Van eenvoudig tot exclusief met grote internationale topmerken, je vindt het in één van de honderden winkels die ook op zondagen geopend zijn. In Knokke-Heist beleef je alles, van zand tussen de tenen tot champagne op de tong.

“Friscooo’s”, “boules de berliiin” : inderdaad, wanneer het tijdens een dagje kust toch wat meer mag zijn op culinair vlak, kan je al sinds 1992 terecht bij verschillende strandbars in Knokke.

Niets zaliger dan genieten van een cocktail terwijl je met je voeten kan wroeten in het zand, maar Beach clubs zijn tegenwoordig veel meer dan drankgelegenheden alleen. Het zijn echt plekjes geworden om te zien en gezien te worden. Zonnebril met donkere glazen wordt aanbevolen!

Omdat beach clubs echte hotspots geworden zijn, wordt er daarom ook steeds meer aandacht besteed aan de inrichting ervan. Meerdere modemerken zorgen mee voor de aankleding van de strandbar en terraslounge en helpen op die manier mee aan het creëren van een sfeervol kader om (hopelijk) veel warme zomerdagen door te kunnen brengen. Ga dus eens een kijkje nemen!